lunes, 1 de junio de 2015

NÚRIA GÜELL

Després de veure algunes de les seves obres i projectes penso que es una noia molt atrevida i que sap molt bé que és el que vol i com ho ha de fer per sortir-se amb la seva.

''AYUDA HUMANITARIA'': És un projecte que va dur a terme per a poder ajudar a un home cubano a obtenir la nacionalitat espanyola.
El seu propòsit estava amagat. És a dir, la Núria volia demostrar com els tribunals feien la ''vista gorda'' i tot saben que era un matrimoni de conveniència van deixar que es portés a terme.

La mecànica d'aquest projecte va ser simple, ella va demanar que un grup d'homes li fes la carta d'amor més maca del món i amb un tribunal de 3 prostitutes cubanes escolliria quina era la més maca.

Concretament aquest projecte em sembla molt humanitari, tal com el seu nom indica. Ja que a part de demostrar que es pot portar a terme un matrimoni de conveniència sense que un tribunal ho impedeixi, aquesta dona a ajudat a que un cubà pugui nacionalitzar-se.


''APÀTRIDA POR VOLUNTAD PROPIA'': En aquest altre projecte la Núria ha volgut identificar-se com apàtrida. És a dir, ha anat a la policia per a dir que no li agrada el sistema polític del nostre país i ha dit que volia identificar-se com una noia sense nacionalitat.

La seva petició va ser denegada i, després d'estudiar-se la legislació espanyola juntament amb una advocada, van veure que una persona només podia ser declarada com ''apàtrida'' si era castigada per l'Estat.

Amb aquest projecte el que la Núria ha volgut demostrar és que en plena democràcia, una persona no es pot declarar ''apàtrida'' per no estar en acord amb el sistema de governament del nostre país.




Com a opinió personal sobre la rellevància del treball de la Núria Güell penso que és molt humanitària i artística socialment, ja que vol demostrar a la societat i a la població en general que en una democràcia on es diu que les lleis ja estan establertes i no es poden sobrepassar es mentida. És a dir, ella ha portat a terme un casament de conveniència, cosa que la llei diu que no es pot.

En general penso que és una noia molt decidida, ja que no tothom s'atreveix a realitzar els projectes que ha dut a terme la Núria Güell. Són molt atrevits, ja que involucra la justicia i la polícia, és a dir, no tothom té el valor de dur a terme projectes ''il·legals'' que en cert punt puguin sobrepassar la llei i puguin involucrar la policia.

1 comentario: