martes, 12 de mayo de 2015

PAU VIDAL, LINGÜISTA, ESCRIPTOR I TRADUCTOR



TASCA B:

NOVEL·LA NEGRA

- La novel·la negre és un gènere literari el qual té com objectiu principal la resolució d'una incògnita o misteri, encara que no sempre s'aconsegueix l'objectiu.
- Aquest gènere literari es caracteritza per la difuminació entre els bons i els dolents. Normalment el/la protagonista de la novel·la sol ser del bàndol dels bons i, per tant, intenta anar en busca de la veritat.
- Algunes de les característiques d'aquest gènere són: la violència, no hi ha distinció entre els bons i els dolents ja que en aquest tipus de gènere queda difuminat.


-Els principals propulsors d'aquest gènere són:
·Stephen King
·Edgar Allan Poe
·Denis Lehane
·Andrea Camilleri

FRAGMENTS D'AIGUA BRUTA

''Només havia de colar-me en el recinte, enfilar-me a la piscina on remenen aquella aigua tan bruta i omplir una ampolleta de plàstic''

''Corresponia a un dipòsit de vehicles de la Guàrdia Urbana, on jo ja havia estat unes quantes vegades. Com a víctima de robatori''

PERSONATGES D'AIGUA BRUTA

Quel: És el protagonista de la novel·la, per tant, podríem dir que la novel·la gira en el seu entorn. Té 30 anys i treballa a la AEC. Viu amb la seva àvia. Té a una becària treballant per a ell.

Met: Home resident a Mel·lià, d'edat avançada. El Met era un dels principals objectius d'en Quel per a poder cercar paraules. De sobte mor, sospitosament, cosa que propicia la investigació del protagonista.

La padrina: És l'àvia d'en Quel. Viuen junts. Es caracteritza per llegir molt, durant tot el dia. Té molta confiança amb la becària (Juli).

La Juli: És la becària que treballa per en Quel. Es caracteritza per tenir un llenguatge amb un to vulgar i per menjar-se les síl·labes en els seus apunts als post-its. Té confiança amb la padrina, ja que passen moltes hores juntes a casa d'en Quel. A més, ajuda a en Miquel amb la investigació de la novel·la.






1 comentario:

  1. Bona feina.
    Però. Melià va sense ela geminada...
    I una característica important de la novel·la negra és la crítica a la societat establerta.

    ResponderEliminar