martes, 14 de abril de 2015

SEGON ARTICLE PEL NIUDENEWS: ''QUAN GANDHI TRACTAVA D'AMIC A HITLER I ALTRES CARTES SORPRENENTS''.

El famós dictador alemany començava a preparar el que vindria a ser la Segona Guerra Mundial de 1939 i el líder pacifista Gandhi va intentar pal·liar les intencions del Fürther amb el poder de la paraula.
Adolf Hitler mai va rebre aquesta carta i el més probable és que ni tan sols tingués coneixença de la existència de les supliques del líder pacifista.

Un mes després de que Gandhi escrigués una carta al dictador alemany, Hitler va envair Polonia amb la intenció de començar a crear un imperi, ja que recordem que Alemanya era un país relativament jove i que va arribar tard al repartiment colonial. La invasió es va produir juntament amb el pacte de no agressió amb Rússia, en el que constava que es repartirien la conquesta de Polónia.
Aquest seria el casus belli que provocaria la Segona Guerra Mundial ja que es va declarar la guerra amb França i amb la majoria de països de l'Imperi Britànic.

Gandhi smiling.jpgPer altra banda cal que recordem qui fou Mahadma Gandhi, líder pacifista que va instaurar mètodes de lluita social com poden ser les vagues de gana. A les seves intencions estaven la lluita contra les guerres armades i realitzava predicacions contra la violència. És per això que fou ell, i només ell, que podia impedir que Hitler comencés una nova guerra mundial que podria reduir la població mundial.





Querido amigo:
Algunos amigos han estado pidiéndome que le escriba por el bien de la humanidad. Pero me he resistido a su petición porque me parecía que una carta mía sería una impertinencia. Algo me dice que no debo calcular y que debo hacer mi llamamiento por cualquier cosa que valga la pena.
Es muy claro que hoy en día es la única persona en el mundo que puede evitar una guerra que podría reducir la humanidad al estado salvaje. ¿Debe pagar ese precio por un objetivo, por muy digno que pueda parecerle? ¿Escuchará el ruego de alguien que deliberadamente ha rechazado el método de la guerra, no sin considerable éxito? En cualquier caso espero su clemencia si me he equivocado al escribirle".

No hay comentarios:

Publicar un comentario